Catawiki – De A tot Z koopgids. 90% van de mensen kent het niet

(OK, misschien niet 90%, maar toch zeker een flink aantal).

In dit artikel leer je onder andere:

  • Hoe word je een tevreden koper op Catawiki?
  • Waarom Catawiki een vaste commissie van €3 rekent op elke aankoop, ongeacht de waarde?
  • Hoe beoordelen Catawiki ‘experts’ de echtheid van items?
  • Hoe voorkom ik onaangename verrassingen en teleurstellingen bij het winkelen op Catawiki?
  • Wat moet je doen als een item dat je ontvangt niet aan je verwachtingen voldoet?
  • Werkt de ‘kopersbescherming’ van Catawiki eigenlijk wel?

Ik zal beginnen met te zeggen dat ik Catawiki al vrij lang gebruik en heb gezien hoe het platform zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Ik weet dat het voor veel mensen ingewikkeld kan lijken en de vele commentaren en recensies (soms tegenstrijdig!) maken het er niet makkelijker op. Daarom heb ik besloten om mijn ervaringen te bundelen en een gids te schrijven om je te helpen als een oude rot door Catawiki te navigeren.

Wat moet je in het begin zien?

Catawiki is een online veilingplatform dat gespecialiseerd is in de verkoop van unieke en verzamelobjecten. In tegenstelling tot populaire veilingsites zoals Allegro of eBay, richt Catawiki zich op items met een ziel – antiek, kunstwerken, sieraden, horloges, munten, postzegels, wijnen en nog veel meer.

Hoe werkt het? Simpel:

  • Verkopers bieden hun items aan voor een veiling, die meestal een week duurt.
  • Potentiële kopers bieden, waardoor de prijs stijgt.
  • De persoon die aan het einde van de veiling het hoogste bedrag biedt, wint.

Waarom zou je Catawiki gebruiken als je Allegro, eBay, Amazon en anderen hebt? Nou, juist om die unieke juweeltjes te vinden die je nergens anders kunt vinden. Ik heb het over items met geschiedenis, beperkte edities, echte zeldzaamheden voor verzamelaars. Natuurlijk kun je op Allegro ook iets interessants vinden, maar op Catawiki is de kans dat je een echte schat vindt veel groter.

Voordat je begint met bieden – waar hebben de “experts” het over?

1_auction_skepticism

Je moet weten dat elk item op een Catawiki veiling door de handen van “experts” gaat. Zij zijn degenen die de echtheid, conditie en waarde van het item beoordelen en beslissen of het geschikt is om te veilen. Dit betekent dat items op Catawiki worden doorgelicht en gecontroleerd voordat ze worden geveild (of dat zou in ieder geval zo moeten zijn).

Voordat je gaat bieden is het de moeite waard om te weten wie deze mysterieuze Catawiki ‘experts’ zijn en welke rol ze spelen in het hele proces. Elk item moet worden geverifieerd door een team van experts voordat het ter veiling gaat. Zij beoordelen het item op authenticiteit, conditie, marktwaarde en – misschien wel het belangrijkst – of het überhaupt geschikt is voor een Catawiki veiling (want niet alles is dat en de drempels zijn hoog).

Maar pas op! Experts zien de items niet persoonlijk, alleen de foto’s en beschrijvingen van de verkoper. Dit betekent dat ze het mis kunnen hebben en dat hun schattingen niet altijd accuraat zijn.

Ik heb Catawiki lange tijd getest en heb gemerkt dat deze schattingen soms erg hoog kunnen zijn. Is dit een opzettelijke actie om bieden aan te moedigen en de prijs op te drijven? Misschien… (samenzweringstheorieën ;). Wat de bedoeling ook is, vertrouw niet blindelings op schattingen van experts. Doe je eigen onderzoek voordat je begint te bieden. Vergelijk prijzen van vergelijkbare items op andere platforms, lees de recensies van verkopers (indien mogelijk), stel vragen aan Catawiki (hoewel ze eerlijk gezegd niet altijd antwoorden – maar daarover later meer).

Onthoud – gezond verstand en voorzichtigheid zijn de hoekstenen van succesvol winkelen op Catawiki.

Kosten, kosten, kosten – d.w.z. hoeveel je daadwerkelijk zult betalen voor je droomitem

Oké, je hebt je droomobject gevonden op Catawiki, je hart klopt als een gek en je vinger gaat al richting de knop ‘Bieden’….. Stop! Voordat je dat doet, moet je ervoor zorgen dat je ALLE kosten kent, want de prijs die je op het scherm ziet is niet het einde van het verhaal.

Ten eerste de koperscommissie. Catawiki rekent elke veilingwinnaar 9% van de waarde van het winnende bod + €3. (Ja, €3, het maakt niet uit hoeveel je voor het item betaalt – ze voegen altijd die €3 toe).

Ten tweede, de verzendkosten. Hier is het al een hele loterij. Ik gebruik Catawiki al heel lang en ik kan je eerlijk zeggen dat die verzendkosten soms best hoog zijn. (Ik denk dat sommige verkopers denken dat ze pakketten op een gouden vliegtuig versturen). Catawiki probeert deze kosten onder controle te houden, maar in de praktijk varieert het. Controleer altijd precies hoeveel je moet betalen voor verzending voordat je gaat bieden (want je zult later verrast worden).

Ten derde, douanekosten. Als je biedt op een object van buiten de Europese Unie, moet je douanerechten en btw bij de rekening optellen. (Nou ja, omdat de EU geld moet verdienen, weet je).

De moraal van het verhaal is: controleer alle kosten EXACT voordat je gaat bieden. De uiteindelijke prijs kan je verrassen.

En nog iets – Catawiki combineert (helaas) af en toe niet automatisch de verzendkosten voor meerdere items van dezelfde verkoper (als ik kijk naar sommige reacties op Trustpilot). (Typisch!). Maar het is altijd de moeite waard om de verkoper hiernaar te vragen – want soms kan het wel en soms niet. Het is beter om hier zelf zeker van te zijn.

Contact opnemen met de verkoper – een (bijna) onmogelijke missie

2_mysterious_auction_barrier

Nou, en hier komen we bij een van de meest frustrerende aspecten van Catawiki. Welnu, dit platform, in zijn oneindige wijsheid, maakt het onmogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper voordat je koopt. (Ja, ik weet het, absurd, maar je moet je er overheen zetten).

Heb je vragen over een object? Wil je meer weten over de staat, herkomst, geschiedenis? Vergeet het maar! Catawiki vertrouwt op mysterie en sensatie 😉

Je kunt natuurlijk contact opnemen met Catawiki en vragen of ze je vraag willen doorsturen naar de verkoper. Soms komt het antwoord met enige vertraging, maar uiteindelijk kunnen ze de meeste twijfels wegnemen. Uiteindelijk gaat het hen erom dat je tevreden bent met je aankoop. Of is het gewoon zo dat de biedende partijen niet met elkaar overweg kunnen buiten de service om? (Samenzweringstheorieën, samenzweringstheorieën…). Over het algemeen is dit echter een vrij algemeen verschijnsel op veilingplatforms (vooral nicheplatforms).

Wat als er iets fout gaat? – klachten en retourzendingen

OK, je hebt geboden, je hebt betaald, het pakket is aangekomen…. En wat nu? Het item blijkt beschadigd, niet zoals beschreven of misschien zelfs anders dan je had besteld? Wees gerust, Catawiki heeft een (vermeende) klachten- en retourprocedure.

Sleutelwoord: “zogenaamd”. Want hoewel de procedure zelf heel duidelijk is – je hebt 3 dagen vanaf ontvangst van het item om een probleem te melden – kan de implementatie ervan…. problematisch zijn.

Ten eerste zijn deze 3 dagen echt niet genoeg. Soms komt het pakket aan het einde van de week aan en ben je het hele weekend nerveus omdat de tijd begint te dringen. (En het is algemeen bekend, het weekend is heilige tijd voor Catawiki – zij ontspannen en jij raakt gestrest).

Ten tweede kan contact opnemen met de klantenservice van Catawiki je geduld op de proef stellen. De wachttijd voor een antwoord kan genadeloos lang worden (soms zelfs meerdere weken – ze hebben tenslotte belangrijkere dingen aan hun hoofd terwijl jij wacht). En als ze wel terugschrijven, is het vaak met een automatische, standaardformule die weinig toevoegt.

“Kopersbescherming?” Klinkt mooi, maar in de praktijk gaat het er soms anders aan toe. Catawiki probeert te bemiddelen bij geschillen, maar uiteindelijk ligt de beslissing om een klacht terug te betalen, gedeeltelijk terug te betalen of af te wijzen bij de verkoper. De algemene regel is dat Catawiki kopers probeert te helpen, want als dat niet lukt, is een negatieve recensie op Trustpilot bijna zeker. (En je weet, recensies zijn heilig). En als je ernaar kijkt, moet je toegeven dat Catawiki veel positieve feedback heeft, dus ze doen het goed!!!

De moraal? Catawiki is niet perfect. (En welk platform is dat wel?). Maar hé – ze proberen tenminste problemen op te lossen.

Samenvatting – is het de moeite waard om op Catawiki te kopen?

3_treasure_or_trap

Oké, hoe zit het nu eigenlijk met Catawiki? Is het de moeite waard of niet? Na mijn ervaring zeg ik ja – Catawiki is een platform met veel potentieel, maar je moet wel weten hoe je het moet gebruiken.

Laten we beginnen met de pluspunten:

Unieke items: Op Catawiki vind je echte pareltjes die je niet op Allegro of eBay kunt vinden. Als je op zoek bent naar iets unieks, dan is dit de plek voor jou.

Relatief veilige transacties: Catawiki verifieert verkopers en probeert kopers te beschermen tegen fraudeurs. Natuurlijk is een 100% veiligheidsgarantie nergens te vinden, maar hier is het risico relatief laag.

Nu de nadelen:

Vrij hoge kosten: 9% commissie + €3 + (soms absurde) verzendkosten – dat is veel. Je moet er rekening mee houden dat je moet betalen voor uniciteit.

Problemen met de klantenservice: Helaas kan contact opnemen met Catawiki frustrerend zijn. Lange reactietijden en stugge antwoorden zijn de norm.

*Conclusie * Catawiki is een geweldige plek voor mensen die op zoek zijn naar unieke items, maar je moet dit platform met voorzichtigheid en gezond verstand benaderen. Doe voor je biedt je eigen onderzoek, controleer de kosten zorgvuldig en wees voorbereid op mogelijke problemen met de klantenservice.

Onthoud dat je zelf verantwoordelijk bent voor je beslissingen. Als je Catawiki met mate en voorzichtig benadert, kun je echte schatten vinden tegen aantrekkelijke prijzen. Ik ben blij dat ik op Catawiki bijvoorbeeld veel leuke spullen heb kunnen kopen die ik elders niet zou hebben gekocht. OVER HET ALGEMEEN EEN AANRADER!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Catawiki - is het de moeite waard? Voeg uw ervaringen als consument toe:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *