Airbnb – een revolutie van het wereldwijde toerisme? We controleren hoe het echt werkt en we vergelijken de ervaringen

Naar het buitenland gaan, vooral naar exotische landen, brengt hoge kosten met zich mee, toch?

Het blijkt dat het niet altijd zo hoeft te zijn. Allereerst hebben we tegenwoordig een overvloed aan mogelijkheden om vliegtickets te boeken en bij veel providers betekent vroeg boeken dat je tickets kunt kopen voor een fractie van de volle prijs. U kunt ook besparen op de kosten van accommodatie zelf.

Als je je vakantie niet met een reisbureau plant, maar alleen, dan kan je gebruik maken van de diensten op de Airbnb website, die een soort brug vormt tussen personen die kamers of appartementen verhuren, en de toeristen zelf.

Vandaag zullen we de opties op de Airbnb website van naderbij bekijken, we zullen controleren wat het biedt, welke veiligheidsgaranties het biedt en waar kan men accommodatie boeken via deze website.

Wat is het?

Het Airbnb internetportaal is geen plaats waar je kamers kunt boeken in typische hotels, pensions of vakantieoorden, wat waarschijnlijk het eerste waar veel mensen aan denken.

Het tegenovergestelde is waar, omdat het portaal een tussenpersoon is tussen toeristen en mensen van over de hele wereld die wat extra geld willen verdienen door kamers in hun huizen of flatgebouwen te verhuren.

Het idee van deze portal is eenvoudig en spreekt voor zich. U kunt er een host account aanmaken en voor een specifieke prijsaanbieding de mogelijkheid om een ​​kamer, een appartement, een huis, een zomerhuis en andere accommodatie tot uw beschikking te verhuren.

Aan de kant van de toerist hebben we een eenvoudige locatiezoeker die bijna de hele wereld omvat.

Het enige wat u hoeft te doen, is een specifieke locatie kiezen, een interessante aanbieding vinden en de beschikbaarheid van deze accommodatie binnen de specifieke tijdspanne controleren. Dan is het tijd voor het reserveringsproces, dat wordt bereikt door de service zelf, dus het moet veilig zijn.

In een notendop Airbnb helpt simpelweg met het organiseren van vakanties en zakenreizen over de hele wereld.

Zonder je huis te verlaten, kun je goedkoop je accommodatie boeken, zelfs op het andere halfrond van de planeet, en je je veilig voelen omdat het bedrijf alle gebruikers een garantie biedt voor verificatie van de aanbiedingen op de site.

Waarom is het Airbnb portal zo populair?

Het Airbnb portaal is al geruime tijd op de markt en het valt niet moeilijk op te merken dat het enorm populair is. Zelfs als je het nog nooit hebt gebruikt, is het zeer waarschijnlijk dat je erover hebt gehoord. Waar komt zo’n enorme interesse vandaan?

De reden is eigenlijk de … prijs. Ja, hotels kunnen erg duur zijn, vooral wanneer men van plan is om een ​​exotische uithoek van de wereld te bezoeken. De situatie is niet beter met pensions, die ook een arm en een been kunnen kosten.

Tot voor kort was er echter geen andere optie. Als men ver van de bestemming woonde, kon men vrijwel alleen op hotels rekenen, en dit is precies waar Airbnb verandering in bracht en toegang gaf tot miljoenen privé-accommodaties van over de hele wereld.

Het is heel goed mogelijk dat de populariteit ook te wijten is aan de eenvoud van het boeken. Alles wordt gedaan via de website, wat een groter gevoel van veiligheid zou moeten garanderen, ook omdat betalingen op deze manier worden verwerkt.

Dit is echter nog niet alles, want Airbnb promoot zichzelf als een portaal die elke vakantiereis aantrekkelijker maakt.

Dit wordt vooral geassocieerd met een vrij uitgebreide lijst met toeristische attracties, niet zozeer aanbevolen door de website zelf, maar door zijn gebruikers, dat zijn mensen die een bepaalde locatie al bezocht hebben.

Als u enige tijd investeert, kan je je attracties plannen voordat je ze gaat bekijken op een specifieke plaats.

De meest populaire reisbestemmingen

191 landen, meer dan 81.000 verschillende steden, en daarnaast het aantal lopende aanbiedingen van meer dan 4 miljoen. Het is duidelijk dat er veel is om uit te kiezen en het is erg moeilijk om duidelijke winnaars te selecteren met betrekking tot uitzonderlijk populaire reisbestemmingen op deze site.

Zeker, vandaag raadt de site zelf sterk aan om naar verschillende plaatsen in Azië te reizen, en het heeft ook een extreem uitgebreid accommodatie aanbod voor alle Europese hoofdsteden.

Het bedrijf beveelt echter een aantal interessante richtingen aan, waaronder Sydney, Rome, Toronto, Shanghai of Milaan.

Bovendien kun je echt naar de grootste hoofdsteden ter wereld reizen en bijvoorbeeld dankzij Airbnb, is het de moeite waard om het Vrijheidsbeeld te zien in New York, of het Sint Pietersplein in Rome.

Hong Kong en San Francisco zijn ook populaire plaatsen voor bezoekers. Op al deze bestemmingen kunt u rekenen op een zeer uitgebreid aanbod aan accommodatie.

Voorbeeld Prijzen van het portaal

Wat de meesten van jullie interesseert, is waarschijnlijk de prijs, toch? Het hangt natuurlijk af van individuele voorkeuren als de aangeboden accommodaties aantrekkelijk zijn of niet.

Het is echter wel heel interessant om te weten wat de door het bedrijf aanbevolen bestemmingen zijn:

 • voor een nacht in Shanghai kun je zelfs minder dan 50 euro per persoon betalen, en de gemiddelde prijs van alle aanbiedingen is slechts 62 euro;
 • momenteel is de goedkoopste accommodatie in Milaan EUR 51 per dag, terwijl het gemiddelde EUR 90 is;
 • in Sydney betalen we op onze beurt EUR 52 voor de goedkoopste accommodatie, en de prijzen in het centrum van de stad zijn zelden hoger dan EUR 90.

Standaard accommodatie. Waarop moet je focussen?

Als iemand meer wil weten over de details van al deze aanbiedingen, is er helaas geen andere manier dan naar de website te gaan en de accommodaties op een specifieke locatie te bekijken.

Airbnb houdt zich niet aan bepaalde normen, omdat ze gemaakt zijn door de gastheren zelf, dat zijn de eigenaars van het te huur aangeboden pand.

Normen kunnen erg variëren, van echt elegante, zelfs luxueuze, tot kleine kamers in appartementsgebouwen of eengezinswoningen.

Daarom is het belangrijkste bij het huren om altijd de beschrijving grondig te lezen en vooral, zorgvuldig de foto’s van de plaats te bekijken.

Je moet hier onthouden dat de aanbiedingen door Airbnb zijn geverifieerd, dus we krijgen de garantie dat wanneer we aankomen, we precies zullen vinden wat we op de foto’s hebben gezien.

Als dit niet het geval is, biedt het bedrijf verschillende soorten financiële compensatie, en in extreme gevallen zelfs een totale terugbetaling, evenals hulp bij het vinden van een andere verblijfplaats.

Is het de moeite waard om het te gebruiken? Wat zeggen de beoordelingen?

De beoordelingen van het bedrijf zijn zeer divers, maar naar onze mening kunt u er niet volledig op vertrouwen. Ieder van ons is anders, heeft verschillende behoeften en soms is een moment van verstrooidheid tijdens het boeken voldoende om aan te komen op een plek die niet volledig aan de verwachtingen voldoet.

In de beoordelingen is het echter moeilijk om informatie te vinden over ernstige fraude, een zeer lage standaard of problemen met de gastheren zelf. Inderdaad, de meeste mensen zijn tevreden en bevelen de accommodatie aan.

Wat belangrijk is, is dat er veel bevestiging is dat Airbnb in geval van problemen feitelijk de verliezen van haar klanten compenseert, zowel aan de kant van de gastheren als aan de toeristen zelf.

We hebben een kortingscode voor onze lezers!

Last but not least – een leuke verrassing die veel mensen kan aanmoedigen om het Airbnb aanbod van dichterbij te bekijken en zo de volgende vakantie met de hulp van Airbnb te plannen.

Speciaal voor onze lezers hebben we een kortingscode die kan worden toegepast op de eerste boeking van accommodatie op de website. De code verlaagt de kosten voor het eerste verblijf met maar liefst 34 EUR.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Airbnb - ervaringen:

 1. Moet u bij het boeken van een kamer voor een paar dagen het volledige bedrag voor dit verblijf meteen betalen, of is het normaal, wat betekent een aanbetaling en de rest wanneer u aankomt? Helaas zie ik hier nergens informatie over.

 2. Is er iemand die deze accommodaties al heeft gebruikt? Is het mogelijk dat mensen een paar piepkleine kamers in hun appartementen verhuren en je mag het hebben van privacy vergeten? Schrijf er alsjeblieft over als je ervaring hebt met airbnb.

 3. Hoi. Is er een optie om uw boeking te annuleren en uw geld terug te krijgen? Ik zou graag een lang verblijf boeken voordat ik zou vertrekken, en zoals je weet hoe die dingen in het leven verlopen …

 4. Alles ziet er geweldig uit, maar wat als ik op de plek aan kom en een of andere low-life studeerkamer vind? Zal het bedrijf mij onmiddellijk een andere accommodatie aanbieden en ervoor betalen? Ik meen dit serieus, als ik uiteindelijk niet heb op duizenden kilometers van huis vandaan, dan zou dat behoorlijk stom zijn.

 5. Hoe werkt het, worden deze reserveringen bevestigd door de service zelf, of gaan ze naar de host en is eigenlijk alles met hem geregeld? Ontvangt Airbnb van tevoren geld voor mijn boeking, of neem ik rechtstreeks contact op met de verhuurder?

 6. Deel alsjeblieft enkele leuke Airbnb appartement verhuur aanbiedingen die de moeite waard zijn, om op te focussen vooral tijdens je eerste reis, om niet ontmoedigd te raken (ik geef de voorkeur aan uitzicht op de oceaan in warme landen lol)

 7. Kent u andere appartementen verhuurdiensten ?? In mijn geval heeft Airbnb te veel nadelen en ben ik op zoek naar iets anders.

 8. Basisvraag: wat is beter, boeking of airbnb ?? ALS VOOR DE laatste: de startpagina is niet bemoedigend. En vertel me nog een ding: ik huur een appartement en kan mijn reservering worden geannuleerd door de eigenaar ??? Is het mogelijk dat ik in deze situatie hoog en droog zal blijven? Kan de Airbnb service dan helpen? Heeft u een lijst van appartementen nodig om een ruime ligplaats te geven?

 9. Je moet weten dat je dankzij Airbnb een appartement kunt huren tegen lagere prijzen dan normaal en het kan wat risico’s met zich meebrengen, dus voor de eerste nacht is het goed om een kamer met goede beoordelingen te huren. Over het algemeen is de service de moeite van het gebruik waard, vooral in het laagseizoen, de prijzen zijn dan het beste en er is geen probleem met het huren van een appartement in een van de vele interessante plaatsen.

 10. Huren via Airbnb heeft zijn voor en nadelen, net als alle andere. . Mijn advies is om eerst de accommodatie te boeken om de eigenaar van de plaats te leren kennen, vragen te stellen over een paar dingen, zoals het gebied, bezienswaardigheden, lokale delicatessen, zodat je bij de eerste reis 100% voorbereid en zeker bent over wat jou te wachten staat.

 11. Hebben ze een ID nodig wanneer je aankomt? Het tweede ding: kan ik een afspraak maken met de eigenaar van het appartement buiten de website, niet via de service ?? Ik ben meer geïnteresseerd in het huren van een appartement op deze manier en niet van de commissie betalen lol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *