SumUp – een gemakkelijke vorm van betaling? Uw meningen en ervaringen

Vandaag de dag zien we al een zeer duidelijke verschuiving in de samenleving van contant geld naar girale betalingen. Deze tendens wordt natuurlijk al lang waargenomen, maar is nu sterk aangewakkerd door een pandemie.

Deze situatie heeft veel detailhandelaren er in zekere zin toe gedwongen hun gewoonten te veranderen wat betreft de manier waarop zij geld innen van klanten. De meeste mensen verwachten toegang tot een betaalterminal die zowel klassieke kaarten als, uiteraard, contactloze betalingen ondersteunt.

Gelukkig is er geen tekort aan dergelijke apparaten en, wat nog belangrijker is, ze worden steeds goedkoper in het gebruik. De keuze van een specifieke oplossing kan echter problematisch zijn, en daarom zullen wij vandaag een van hen bekijken – SumUp. Ga nu na wat het is, wat de voor- en nadelen zijn en hoeveel u ervoor zult betalen.

Wat is SumUp?

SumUp is enerzijds een platform voor cashloze betalingen, maar tegelijkertijd ook een instrument voor de uitvoering ervan. Door gebruik te maken van de dienst krijgt de gebruiker toegang tot beide, d.w.z. de terminal en het gehele systeem dat de terminal ondersteunt.

bron: https://sumup.nl

Natuurlijk hebben we hier te maken met een mobiel apparaat dat het antwoord is op de behoeften van veel ondernemers. Tegenwoordig is tijd van essentieel belang, en zonder twijfel telt elke seconde als het gaat om het afhandelen van contactloze betalingen. Er kan worden gekozen uit 2 verschillende toestellen, die ook kunnen worden besteld met nuttige accessoires. De apparatuur is uitgerust met modules ter ondersteuning van:

  • chipbetaalkaarten, waaronder de populairste, namelijk Visa en MasterCard,
  • contactloze betalingen,
  • klassieke magneetstrip kaart.

De onderneming gaat niet alleen prat op het gebruiksgemak, de hoge functionaliteit en de betrouwbaarheid van haar toestellen. Zoals u kunt zien op de officiële website, geeft het ook om de veiligheid van zijn klanten. Het bewaart een deel van de geïnde vergoedingen gedurende enige tijd om mogelijke frauduleuze activiteiten te voorkomen.

Wat bieden de mobiele betaalterminals van SumUp?

Nu u weet wat SumUp precies is, is het de hoogste tijd om de betaalterminal zelf te bekijken. De basis, eenvoudigste versie wordt gekenmerkt door, onder andere:

  • Een batterij met hoge capaciteit voor een lange levensduur bij één keer opladen,
  • Opladen via USB – een zeer goede oplossing die de mobiliteit van het toestel vergroot,
  • Bluetooth-ondersteuning – wordt gebruikt voor draadloze communicatie met apparaten die toegang bieden tot het internet, bv. een smartphone of een tablet (de internetverbinding is nodig om betalingen te verrichten),
  • klein formaat – het past in uw zak want het meet slechts 7cm x 7cm x 2,5cm.

Dit alles maakt dat de terminal vrijwel overal mee naartoe kan worden genomen en vrij kan worden gebruikt, mits er toegang is tot het Internet. Het is perfect voor een groot bedrijf, maar ook een nuttig instrument voor veldwerkers.

Hoe werkt het contactloze betaalplatform, of hoeveel kost het?

Wat u op dit moment waarschijnlijk het meest interesseert, zijn de kosten voor het gebruik van de apparatuur en het systeem voor contactloze betalingen. Om met de goede informatie te beginnen, het bedrijf rekent geen abonnementen aan. U betaalt slechts een eenmalige vergoeding voor de terminal zelf en hier hebt u de keuze uit verschillende opties:

  • het bovenstaande apparaat samen met een handig oplaadstation voor £199,
  • een iets grotere, draagbare Wi-Fi terminal voor £449,
  • SumUp terminal met een ingebouwde printer voor PLN 649 – we hebben hier nog steeds te maken met een mobiel apparaat.

Belangrijk is ook dat het bedrijf garandeert dat er geen kosten zijn voor de mobiele app die nodig is om het systeem te gebruiken. De toegang tot de klantenservice is ook gratis, evenals het opnemen van geld dat op de rekening van de gebruiker is opgebouwd – dit is uiteraard afkomstig van verrichte betalingen. Vraagt u zich nu af waar dit bedrijf geld aan verdient?

bron: https://sumup.nl

De enige vergoeding is de commissie die wordt aangerekend op elke financiële transactie, ongeacht het type. Dit is altijd 1,49%. Is dit veel? Gezien de kosten bij veel andere aanbieders van girale betalingen, is dat beslist erg laag. Het is ook vermeldenswaard dat wanneer u een opname van uw geld beveelt, u geduld moet hebben – de tijd van de uitvoering is van 3 tot 5 werkdagen.

Is het ingewikkeld om een betaalterminal te gebruiken?

De onderneming gaat er prat op dat haar terminals zijn uitgerust met een uiterst gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Hetzelfde geldt voor de mobiele applicatie, die, zo moet worden opgemerkt, beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten. Het is natuurlijk moeilijk voor ons om dit te verifiëren, maar de eenvoud is zeker te zien in de procedure zelf die gepaard gaat met het voor de eerste keer opstarten van de apparatuur. Hoe ziet het eruit?

Neem de beschrijving op de SumUp website:

  • installeer de applicatie op het mobiele apparaat, start de terminal en koppel vervolgens de twee apparaten (maak verbinding via Bluetooth),
  • doe de eerste betaling van 1 EUR,
  • wanneer de betaling is verwerkt, zal de installatie van de software automatisch beginnen,
  • de terminal te activeren wanneer deze zich in de Bluetooth-verbindingsmodus bevindt.

Wat zijn de voor- en nadelen van SumUp?

Hoewel het SumUp platform al enige tijd op de markt is, wordt het nog steeds beschouwd als een soort technologische nieuwigheid. Het grootste voordeel is ongetwijfeld de prijs, die veel lager ligt dan bij concurrerende oplossingen – hier hebben we alleen de commissie.

De betaalterminal zelf ondersteunt in principe alle populaire betalingen van vandaag, van klassieke kaarten met magneetstrip tot contactloos. Wat hier nog aan toe te voegen is, is de ondersteuning van bekende systemen zoals Groupon.

Een belangrijk voordeel is ook de ongelooflijke mobiliteit van het toestel. Hij neemt niet alleen weinig ruimte in, maar heeft ook een ruime accu en energiezuinige onderdelen, waardoor hij lang meegaat op een enkele lading.

Hoe zit het dan met de nadelen? Wel, er zijn geen perfecte dingen en ook SumUp heeft enkele nadelen. Natuurlijk laten wij ons hier leiden door de meningen van de gebruikers zelf, die in de eerste plaats wijzen op:

  • lage rentabiliteit voor grote transacties, gewoonlijk boven 25.000 PLN (de commissie is vast),
  • een klantenservice die, hoewel professioneel, alleen op weekdagen beschikbaar is – als u in het weekend zaken doet, kunnen eventuele problemen niet snel worden opgelost,
  • incidentele problemen bij het koppelen van terminals aan externe apparaten, met name printers.

Is het de moeite waard SumUp te gebruiken?

Wij hopen dat u door het lezen van bovenstaand artikel een antwoord hebt gekregen op bovenstaande vraag en dat u nu al weet of de keuze voor SumUp een goede oplossing is. Eenieder moet een dergelijke beslissing zelfstandig nemen en daarbij in de eerste plaats rekening houden met zijn behoeften.

Naar onze mening kunnen deze terminals inderdaad een interessante optie zijn voor kleinere bedrijven die op zoek zijn naar goede hulpmiddelen voor girale betalingen. Het gebruik ervan wordt ondersteund door lage commissies en het ontbreken van extra kosten, ook voor het verbreken van het contract.

De uiteindelijke beslissing ligt natuurlijk in uw handen. Als u echter al in contact bent geweest met dit platform, deel dan uw ervaringen in het commentaarveld.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

SumUp - ervaringen:

  1. Wat gebeurt er op het moment dat ik ontslag neem uit het aanbod van dit bedrijf? De terminal blijft bij mij en is in feite een stuk nutteloze elektronica of koopt SumUp ze bijvoorbeeld terug?

  2. Wat is de garantie op deze apparaten, is die standaard, d.w.z. twee jaar?

  3. Weet iemand of het mogelijk is om met deze maatschappij over een commissie te onderhandelen als er vaak grote bedragen worden verhandeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *